Home

Održana 25. međunarodna utrka "Ivančica"

E-mail Ispis PDF
NIKOLA MIKULIĆ, BARBARA BELUŠIĆ, FRANO HADAŠ I HELENA VALENTIĆ DRŽAVNI SU PRVACI U PLANINSKOM TRČANJU.
U subotu 24.06. 2017. u organizaciji Trkačkog kluba Ivančica Ivanec održana je 25. Međunarodna Brdska utrka Ivančica 2017 spomen na Milana Cahun, koja je ujedno bila i Pojedinačno Državno prvenstvo u Planinskom trčanju za seniore/ke i juniore/ke. Seniorski start bio je u centru Ivanca i trčalo se 13 km, seniorke i juniori trčali su 8,5 km., a juniorke na 4,8. Start svih utrka bio je u 10.00, a u centru Ivanca trkače je pozdravio gradonačelnik grada Ivanca gosp. Milorad Batinić, koji je dao i start. Na startu je bila i njegova zamjenica Lidija Kozina.
Na utrci je startao ukupno 121 trkač i uz osiguranje hitne službe, Gorske službe spašavanja i 4 opskrbne stanice svi su stigli na cilj.
Ukupni pobjednik seniorske utrke je Nikola Mikulić (AK Svetice),koji je pobijedio s vremenom 0:57:59 ispred Nikole Špoljar (AK Sljeme) 0:58:14 i Matije Lukina (AK Rudolf Perešin) 0:58:29.
Kod seniorki je pobijedila Barbara Belušić (AK Istra Pula) 0:44:22 s novim rekordom staze ispred Ande Tomaš (AK Svetice) 0:48:25 i Valentine Belović (AK Varaždin) 0:49:26.
Najbolji juniori su Frano Hadaš (AK Svetice) 0:42:27 ispred Ivana Jakop (AK Dinamo Zrinjevac) i Bruna Belčić (AK Karlovac) 0:46:22.
Pobjednica kod juniorki je Helena Valentić (AK Karlovac) 0:25:10 ispred Paule Šimunčić (AK Sloboda) 0:25:21 i Marije Primorac (AK Svetice) 0:25:31.
To je također i službeni poredak za Prvenstvo RH u Planinskom trčanju.
Najbolja muška ekipa je AK Varaždin 1 ispred MK Hrvatski Sokol Osijek i AK Sljeme Zagreb, dok je ekipa domačina na 6. mjestu i najbrojniji su sa 3.
Najbolja ženska ekipa je AK Varaždin 1 ispred AK Dubrovnik i AK Jastreb 99 iz Jastrebarskog.
Buduči je ova utrka jedna od najkompliciranijih planinskih, a to znači i najskupljih moramo se zahvaliti HAS-u na medaljama za Državno Prvenstvo, a i ostalim sponzorima koji nisu izostali.
Tako su uz grad Ivanec i ZSUG Ivanec utrku pomogli IPC Inžinjering d.o.o., Ivančica d.d., AP Varaždin, HEW Ivanec, Kartonaža-Jedinstvo Ivanec, Krešimir Futura, Javni bilježnik Nada Šagi Belcar, Frizerski salon Sensul, Trgovina Friščić Prigorec, Vočarna Bagrem, Cvječarnice Iris, Flora i Dalija, te mnogi drugi s popustima i odricanjem od rabata.
Hvala i DVD-u Ivanec, Policijskoj upravi Varaždin - ispostava Ivanec, Zavodu za hitnu medicinu Varaždinske županije, Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja - stanica Varaždin, Zboru Atletskih sudaca Varaždin i zalogajnici Ivančica kao domačinu na cilju.
Najveće Hvala ide vrijednoj ekipi volontera, a posebice obiteljima Vlatkice i Zvjezdane Pofuk, obitelji Mašić Videc, obitelji Videc, obitelji Milec i pojedincima koji znaju koji su te Fotografima Zdenku Horvat, Draženu Geček, Zvonku Videc i Vladimiru Ljubić. Hvala i gosp. Safetu Čučuk i Elektro Strojarskoj srednjoj školi Varaždin za filmove i intervjue koje su napravili.
Više slika i filmovi na facebook profilu TK Ivančica Ivanec.
Ažurirano ( Ponedjeljak, 26 Lipanj 2017 13:29 )