Home

24. brdska utrka "Ivančica"

E-mail Ispis PDF

U organizaciji Trkačkog kluba Ivančica Ivanec, u subotu 25.06. je održana 24. međunarodna brdska utrka Ivančica 2016. u spomen na Milana Cahuna kao dio manifestacije Dani grada Ivanca, a koja se bodovala za ekipno prvenstvo RH u Planinskom trčanju i KUP SZH.

Uz fini ručak i podjeljenih više od 230 porcija te ugodno druženje, trkači su se 24. puta oprostili od vrha Ivančice te zakazali ponovno druženje na jubilarnoj 25. Međunarodnoj brdskoj utrci "Ivančica 2016." spomen na Milana Cahun sljedeće godine na istom mjestu.

Uz trkače na seniorskoj utrci u centru Ivanca bio je gradonačelnik Grada Ivanca Milorad Batinić i njegov zamjenik Branko Putarek, dok su nagrade na vrhu uručili izaslanica Gradonačelnika gđa. Jasenka Friščić, gradska vjećnica Katica Levanić, sin Milana Cahuna, Mihael Cahun i izaslanik HAS-a i HUCIPT-a i službeni delegat utrke gosp. Damir Černić.
Spomenimo da je Josip Matišić član TK Ivančica Ivanec jedini koji je istrčao sve 24 utrke na Ivančicu.
Ekipni prvak države u planinskom trčanju kod seniora je AK Sljeme Zagreb ispred AK Rudolf Perešin i AK Varaždin, a kod seniorki prvakinje države su članice AK Sljeme Zagreb, ispred AK Svetice Zagreb i AK Varaždin. Juniorski prvak države je AK Svetice Zagreb ispred AK Karlovac.
Po sunčanom i sparnom vremenu napornu utrku na 13 kilometara dugoj relaciji od Ivanca do planinarskog doma istrčali su seniori, dok su seniorke i juniori odradili 8,5 km. Pobijedio je Nikola Špoljar iz AK Sljeme Zagreb s vremenom 1:01:26, drugi je Igor Goričanec iz AK Varaždin, a treći Nikola Mikulić iz AK Svetice Zagreb. Među atletičarkama najbolja je bila Veronika Jurišić iz AK Sljeme Zagreb s vremenom 0:45:58, druga je Nikolina Stepan iz AK Svetice dok je treća Valentina Belović iz AK Varaždin. Najbolji kod juniora je Domagoj Vlahović član AK Svetice Zagreb s 0:44:57 ispred klupskih kolega Frane Hadaš i Domagoja Kolić.

 

Rezultati Ivančica 2016.

Ažurirano ( Petak, 30 Ožujak 2018 14:54 )